utorok 30. júna 2015

Oratoriáni odchádzajú zo Senca

Po dlhšom zvažovaní a hľadaní Božej vôle otec arcibiskup Mons. Stanislav Zvolenský dospel k rozhodnutiu zveriť nám farnosť Svätej Rodiny v Bratislave - Petržalke.

Opäť si pripomíname slová svätého Pavla: Dilatatur est cor nostrum. "Pre Vás sa otvorili naše ústa a rozšírilo naše srdce" (2 Kor 6, 11). Ďakujeme všetkým za každý prejav spolupráce, podpory, ústretovosti, lásky a pozornosti. Sme šťastní z každého dobrého diela, ktoré sa s Božou obdivuhodnou pomocou podarilo a ktoré prinieslo požehnanie pre Cirkev. A prosíme svätého Filipa Neriho aj pre nás o nový dar zväčšenia srdca, lebo "láska zväčšuje srdce" (sv. Terézia z Lisieux).


Za nášho nástupcu v Senci bol vymenovaný vdp. Jozef Dúc, doterajší farár vo farnosti, ktorá je teraz zverená v Bratislave nám. Senecká farnosť dostane aj kaplána maďarskej národnosti. Pán kaplán Tomáš Krampl z rozhodnutia otca arcibiskupa zostáva kaplánom v seneckej farnosti. Ďakujeme mu za jeho obetavú službu v týchto rokoch a tešíme sa zo spoločných rokov strávených v Senci. Do ďalších rokov mu prajeme požehnaný a šťastný kňazský život.


Všetkým ďakujeme za prejavy pozornosti, vďaky a lásky. Fotografie z rozlúčky v Senci na stránke www.farasenec.sk.